Daca exista cel putin 10 membri care doresc sa-si infiinteze un forum privat, au aceasta oportunitate care este pusa la dispozitia noastra.
Ce trebuie sa facem pentru acest deziderat?
In primul rand, sa am ceva activitate pe forumul mare de psihologie, in ideea ca imi pot ajuta colegii cu un sfat, o mana intinsa, sa-mi expun reusitele si esecurile din propria experienta, poate acest lucru îi va ajuta si pe altii sa razbata mai usor, sa-mi gasesc colegi care au preocupari similare sau cat mai apropiate de ale mele...Cand mi-am delimitat teoretic un grup care ar putea sa fie de sine statator, ma gandesc la o persoana reprezentativa pentru grup, un fel de lider sau formator de opinie, persoana care va fi propus de catre grup ca moderator. Moderatorul forumului privat este direct raspunzator de toata activitatea forumului privat si are drepturile depline ale unui moderator de forum.
Adminstratorul si moderatorul (radu 1358) nu au acces la forumul privat infiintat daca nu sunt invitati de a participa. Forumul privat se lanseaza in momentul in care moderatorul forumului privat timite invitatie membrilor vizati de acesta pentru a face parte din F.P.
Acum, incerc o exprimare putin „simbolica”. Ne proiectam si ne construim o „casa” mare, spatioasa, cu mai multe camere (forumul principal al psihologilor). Fiecare, dupa puteri si pricepere, facem cate ceva, ne ocupam de „aprovizionare”, de „intretinere”, „platim facturile”, etc., adica facem totul la comun, vizibil si util pentru toata lumea. „Copii” cresc mari si doresc camera lor separata (F.P.). Noi suntem de acord si le oferim conditiile de a se dezvolta plenar si armonios in propria camera, privata. Totusi, „copii” stau sub acelasi acoperis cu toti ceilalti si trebuie si ei sa participe la efortul comun de a ne duce traiul de zi cu zi.
In concluzie, este indicat sa participi la efortul comun ca sa poti avea camera ta, privata. Faptul ca ai o camera doar pentru „tine”, nu te exonereaza de raspunderea ce o ai fata de toti locuitorii „casei”...