Sunt moderatorul acestui forum datorita experientei si datorita faptului ca am insistat ca acest forum sa existe in locul pe care, cred eu, ca il merita, alaturi de medici...
Ca moderator, am o experienta forumistica de aproape 5 ani pe forumul stomatologilor. Sunt medic primar stomatolog si psiholog, deci implicat in intelegerea aspectelor importante ce privesc ambele profesii.
Ce face un moderator? Oricine poate deveni moderator daca este un membru activ al forumului, se implica in dezvoltarea forumului si a activitatii profesionale a membrilor sai, se presupune ca are o buna tinuta morala si profesionala, fiind echidistant si echilateral fata de oricine, indiferent de functia sau pozitia profesionala...Prin extinderea spatiului forumului, pot exista mai multi moderatori in cadrul forumului pentru a facilita medierea grupurilor de discutii.
Principalele sarcini ale unui moderator: citeste toate postarile pentru a avea o imagine cat mai buna de ansamblu a ceea ce se intampla in forum, raspunde la intrebarile adresate in accesarea informatiilor de pe forum si modereaza grupurile de discutii – asta implicand stergerea mesajele neconforme cu etica si deontologia profesionala, acordarea de penalizari pentru nerespectarea regulamentului general al forumului (e bine sa fie citit si insusit, mai ales ca sunt reguli minime de conduita si civilizatie), acorda ban permanent (interzicerea accesului in forum) a userilor care au acumulat deja 30 de puncte penalizare sau a pacientilor care incearca inscrierea pe acest forum profesional.
Moderatorul este un prieten apropiat care va intinde o mana de ajutor atunci cand aveti nevoie...
In cadrul forumului pot fi create si forumuri private, unde poti fi invitat de initiatorul acelui forum, care, in acest caz, are rolul de moderator al propriului forum.
Va propun un ton familiar de discutii, deschis dialogului, cu impartasirea parerilor personale sau informarii cu privire la aspecte legate de profesia de psiholog...