Discutia: scrisoarea de recomandare & scrisoarea de intentie din forumul Diverse (Forumul medicilor si psihologilor haluce.ro ): salut sunt nou pe acest forum - sper ca am postat unde trebuie aveti idee unde as putea gasi ...
salut
sunt nou pe acest forum - sper ca am postat unde trebuie
aveti idee unde as putea gasi si eu un model de scrisoare de recomandare de la medicul de familie ?
am fost rezident pe MF , am fost voluntar la un cab de MF si lucrez in continuare la un cabinet de MF (angajat) .
vreau sa plec in Franta si am inteles ca ar fi indicat sa am si asa ceva.
cate recomandari sunt necesare ? 1 sau 2 ?
aveti idee unde pot gasi un model de recomandare ?
sau poate cineva sa imi trimita si mie un model sau chiar pe a lui ?
aici sau mesaj privat.
sau lasati-mi un mesaj privat si va pot da mail-ul
pe internet sunt numai aberatii , iar medicul meu de familie (cel pt care si lucrez) mi-a sugerat sa ii aduc un model ceva , pt a fi cat mai concreta si clara.
o zi buna
Buna Marius, scrisorile astea sunt standard si merg pt orice job. Am sa caut ceva si postez cat de repede aici.
Uite un model standard pe care trebuie sa il adaptezi situatiei.
Iata un model de scrisoare de intentie pentru un tanar absolvent:
Nume candidat,
Bucuresti, str..., nr...
15.03.2007
Nume companie,
Bucuresti, str...., nr....
In atentia departamentului Resurse Umane
Stimata/te Doamna/Domn,
Ma adresez dumneavoastra cu intentia de a-mi manifesta interesul pentru postul de ''...junior'' postat de compania dvs. pe site-ul Myjob. Am absolvit recent Facultatea de Mecanica din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti, iar cunostintele mele teoretice le consider potrivite pentru acest post vacant, avand astfel oportunitatea de a incepe o cariera in domeniul proiectarii sistemelor.
Pe perioada studiilor am fost membru in diferite echipe de proiect, dezvoltandu-mi abilitatile de comunicare si lucru in echipa. Cunostintele mele avansate de AutoCad si Visio pe care le-am exersat in cadrul acestor proiecte ofera garantia ca sunt persoana potrivita pentru acest job.
Consider ca stagiul de practica realizat in cadrul companiei ...in vara anului 2006 a fost pentru mine o sansa deosebita de verificare a cunostintelor teoretice dobandite in anii de studiu. In anul 2005 am obtinut atestatul CAE, ceea ce ma califica pentru cerintele postului dumneavoastra de cunoastere avansata a limbii engleze. Vizitand site-ul companiei am observat ca exista sanse reale pentru mine de a-mi atinge obiectivul de cariera si anume de a fi membru al unei organizatii puternice orientata catre tehnologii noi.
Atasat acestei scrisori va transmit CV-ul meu si, in speranta ca v-am convins in privinta calificarilor mele, astept cu interes o intalnire in care sa pot detalia si alte aspecte ale abilitatilor mele. Ma puteti contacta telefonic la numarul xxx/xx xx xx sau pe adresa de e-mail... Imi manifest un deosebit interes pentru a discuta cu dumneavoastra.
Cu respect,
Nume candidat
Cum adaptezi modelul de scrisoare de intentie la situatia ta?
Dupa cum vezi, 3-4 paragrafe sunt suficiente pentru o scrisoare de intentie. Care sunt cele mai importante ''ingrediente'' pe care trebuie sa le contina o scrisoare de intentie?
1. Legatura cu postul vizat - explica intr-o scrisoare de intentie cum si de unde ai aflat de post si manifesta-ti interesul pentru oferta de job.
2. Motivul pentru care te-ar angaja - analizeaza care e punctul tau forte! Unde ai mai lucrat ceva asemanator? Ce poti sa faci pentru ei? Care sunt problemele pe care poti sa le rezolvi? Scrie totul intr-o scrisoare de intentie.
3. Motivatia ta de a munci - de ce vrei sa muncesti la ei! De ce iti place domeniu si mai ales de ce ei si nu altii. O scrisoare de intentie este ideala pentru a motiva alegerea.
4. Pasul urmator - incheie orice scrisoare de intentie cu ceea ce astepti: un telefon sau un e-mail pentru stabilirea unei intalniri.
Pentru paragrafele 2 si 3 foloseste-ti CV-ul ca inspiratie pentru o scrisoare de intentie, in special sectiunea abilitati si obiectivul de cariera. Si nu in ultimul rand, intr-o scrisoare de intentie exprimarea trebuie sa fie coerenta, usor de urmarit si mai ales optimista.
Sursa: http://www.myjob.ro/articole/ghid-ca...-intentie.html
--------------------------
Model scrisoare de recomandare:
<Data>
Mr./Ms. ………………………
………………….<functia>, <compania>
To Whom It May Concern:
<prenume, nume> worked in different projects with me for a period of …… years. During that period, I had the great pleasure of seeing his/her blossom from a junior trainee at the beginning, into a fully functioning <profesia>.
<prenume> is a hard-working self-starter who invariably understands exactly what a project is all about from the outset, and how to get it done quickly and effectively. During his/her …… years in that position, I cannot remember an instance in which he/she missed a deadline. He/She often brought projects in below budget, and a few were even completed ahead of schedule.
<Mr./Ms. nume> is a resourceful, creative, and solution-oriented person who was frequently able to come up with new and innovative approaches to his/her assigned projects. He/She functioned well as a team leader when required, and he/she also worked effectively as a team member under the direction of other team leaders.
On the interpersonal side, <nume> has superior written and verbal communication skills. He/She gets along extremely well with staff under his/her supervision, as well as colleagues at his/her own level. He/She is highly respected, as both a person and a professional, by colleagues and employees alike.
In closing, as detailed above, based on my experience working with him/her, I can unreservedly recommend <prenume nume> to you. If you would like further elaboration, feel free to call me at 07…../………………...
Sincerely yours,
…………………………..
………………..<functia>, <compania>
sursa:www.smartbox.ro
Sebastian
Buna,
As mai adauga faptul ca orice scrisoare de intentie trebuie sa fie personalizata. Adica studiezi firma si jobul si scrii scrisoarea pentru firma/ jobul respectiv. Asta arata ca ai studiat serios problema si ca nu trimiti o scrisoare standard tuturor, si incerci marea cu degetul, ci ca te intereseaza fix jobul ala si esti motivat sa il obtii.
Ca numar de scrisori de recomandare, e bine sa ai 2-3 de la persoane cat mai competente si care au legatura cu domeniul in care aplici. Si una e suficienta, iar mai mult de trei cred ca nu sunt necesare.
Mult succes
multam' frumos pt exemple
o sa le adaptez cat mai exact si eventual o sa le postez aici sa va dati si voi cu parerea daca sunt cat de cat bune
daca mai aveti exemple ...