Discutia: Psiholog plec(at) din tara din forumul Plec(at) din tara (Forumul medicilor si psihologilor haluce.ro ): Am prieteni sau cunostinte plecate deja in Norvegia si SUA. Am cunoscut, de curand, un masterand care intentioneaza sa ...
Am prieteni sau cunostinte plecate deja in Norvegia si SUA. Am cunoscut, de curand, un masterand care intentioneaza sa plece in Norvegia...
Aici, ne puteti impartasi din experienta voastra...Cei plecati ne pot spune ce greutati au avut in recunoasterea diplomelor si a specializarilor, cum este acolo si ce este mai bine profesional fata de Ro. Cei care intentioneaza sa plece, ne pot spune care sunt demersurile pe care le stiu ei ca trebuiesc facute pentru a se putea angaja acolo...
Drumul spre Celalălt trece prin tine însuţi
De pe alt forum, cineva plecat in UK ca medic dentist spune cateva lucruri si despre psihologii din UK, atat cat stie si el situatia: "Am o cunostinta cu diploma de psiholog.. care e aici de 2 ani. Spune ea ca se recunosc diplomele pentru cei care au terminat dupa 2003. Cunostinta in cauza are diploma din 2001 si nu i-au recunoscut-o deloc ( a vrut sa sa angajeze ca psiholog - centre speciale). Dar pe de alta parte a fost un plus cand s-a angajat in HR la o firma unde nu se cerea Bachelor's Degree si a fost un plus ( chiar daca nu e recunoscuta de autoritati)". Sunt informatii putine dar mai bine putin decat nimic. Daca aveti mai multe informatii, completati si voi...Sunt destul de multi colegi interesati sa plece. Multi au plecat deja, unii si-au facut deja actele, altii inca viseaza la asta...sau nici macar nu s-au gandit la acest aspect.
Facandu-mi punctajul pentru emigrare in Canada, am constatat ca acesta este maxim pentru psihologi. Conteaza insa si cat timp ai profesat in tara.. Cum inca mai am un an de master, mai astept 1 an, pentru ca fara master nu faci nimic in afara. Spunea cineva ca pe continentul american aproape fiecare are un avocat si un psiholog.. noi se pare ca nu mai avem nevoie nici de medici, de profesori samd. Va urez Paste fericit si cu speranta de mai bine!
Paste Fericit si pentru tine, Anjuli!
Ce inseamna "mi-am facut punctajul pentru emigrare"?
In privinta masteratului, cam ai dreptate...Fara master si ceva experienta nu prea ai sanse.
Modificat ultima data de radu1358; 26-04-11 la 12:27. Motivul: modificare, completare
Punctajul pentru emigrare- este un chestionar online, care se gaseste pe diverse site-uri, si care in urma raspunsurilor la diverse intrebari (legate de profesie, varsta etc) iti arata daca te incadrezi in punctajul minim pentru a obtine viza de emigrare. Este o simulare practic.
Multumesc de lamuriri! Daca nu m-a interesat subiectul, nu aveam de unde sa stiu despre "punctaj" dar cred ca informatia este utila pentru cei interesati...Parca ceva similar era pentru green-card-ul american...