Discutia: Colaborare inter-metodologica in psihologie din forumul Cabinetul meu (Forumul medicilor si psihologilor haluce.ro ): Nu am putut sa scriu colaborare interdisciplinara deoarece „disciplina” noastra este una singura: psihologia. Numai abordarile sunt diferite in ...
Nu am putut sa scriu colaborare interdisciplinara deoarece „disciplina” noastra este una singura: psihologia. Numai abordarile sunt diferite in functie de teoria si metodologia care stau la baza fiecarei abordari in parte.
Aici, putem scrie despre cazurile de psihoterapie sau consiliere privite prin prisma diferitelor abordari (ex.: psihanaliza, psihoterapie analitica, psihoterapie cognitiv-comportamentale, AT, psihoterapie de familie, etc.), mergand pe o idee foarte frumoasa a unor profesori universitari: eu am un caz dificil pe care il abordez conform unei anumite metodologii pentru care am fost pregatit in masterat, colegiii, care sunt adepti ai altor abordari, ar putea scrie cum ar aborda cazul meu din perspectiva si conform metodologiei agreate de ei. In acest fel, acelasi caz are abordari si solutii psihoterapeutice diferite, care conduc toate, intr-un timp diferit, la schimbarea si imbunatatirea starii psihice a pacientului.
Drumul spre Celalălt trece prin tine însuţi