+ Raspundeti subiectului
1 la 4 din 4 m.

Forma de organizare

Discutia: Forma de organizare din forumul Cabinetul meu (Forumul medicilor si psihologilor haluce.ro ): Pana acum, am vazut diferite forme de organizare a practicii private: cabinet individual de psihologie (C.I.P.), persoana fizica autorizata ...

 1. #1

  Forma de organizare  Pana acum, am vazut diferite forme de organizare a practicii private: cabinet individual de psihologie (C.I.P.), persoana fizica autorizata (P.F.A.), psiholog atestat (profesie liberala), cabinete asociate, unii au chiar S.R.L.-uri. De ce ati optat pentru una sau alta dintre aceste forme, care sunt avantajele/dezavantajele?
  Drumul spre Celalălt trece prin tine însuţi

 2. .
 3. #2
  P.F.A nu se poate ca psiholog, doar ca si cabinet psihologic in regim individual sau asociat. De fapt diferenta dintre pfa si cabinet este doar aceea ca la registrul finantelor se prezinta atestatul de libera practica, in loc de alte acte pentru autorizarea activitatii. Dar cabinetele sunt tratate ca si pfa-urile, taxele se aplica tot in regim de pfa... la fel. Ca S.R.L. sunt necesare mai multe acte si mai multi bani.

 4. .
 5. #3
  Buna ziua. Sunt psiholog practicant sub supervizare, in specializare Psihologia Muncii si Organizationala. Am cateva nelamuriri: pentru a lucra intr-o firma ca psiholog si implicit pentru a da documente(avize...), am nevoie de PFA? Stiu ca pentru orice serviciu prestat, se dau facturi sau bonuri, ceea ce presupune existenta unui PFA. In prezent, am atestatul de libera practica. Ce documente imi mai trebuie pentru putea profesa ca psiholog?

  Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dumneavosatra!

 6. .
 7. #4
  Da, cred ca trebuie sa ai C.I.P. (cabinet individual de psihologie) pe numele tau. Daca vei lucra intr-o firma, va trebui sa ai carte de munca la firma respectiva sau contract de colaborare. Confrom cerintelor de la CPR, avize si facturi/chitante le poate da doar psihologul, nu firma. Spor!
  Drumul spre Celalălt trece prin tine însuţi

 8. .
+ Raspundeti subiectului

Tagurile acestui subiect

Reguli de postare

 • Forum cu acces restrictionat! Pot participa numai medici, psihologi si studenti.